Țara Galilor și Londra (mai 2018)

În luna mai, organizăm o excursie în Londra și Țara Galilor, cu dorința de a vizita și fotografia peisaje, trenuri cu aburi, castele medievale, cascade, căsuțe de-ale piticilor și alte locuri fantastice – toate într-un colț de lume plin de istorie și tradiție. Și bineînțeles că ziua ne vom delecta cu faimoasele welsh cakes, iar seara cu berile locale!

Program

Ziua 1 – Londra

Vizitarea și fotografierea Londrei – fotografie arhitecturală și de stradă. Mergem în câteva puncte de interes turistic ale metropolei, urcăm într-un turn pentru a vedea Londra de sus și surprindem energia străzii! Seara luăm trenul spre Bangor (nordul Țării Galilor). Din Bangor luăm un autobuz și ajungem în Caernarfon.

Ziua 2 – Trenurile cu aburi

Dimineața admirăm portul care înconjoară cetatea medievală, iar la ora 10 urcăm într-un tren de epocă, tras de o locomotivă cu aburi! Tot personalul este frumos îmbrăcat, iar atmosfera este una de poveste. În timpul călătoriei, putem servi o gustare sau un ceai, dar mai ales vom admira peisajul și vom face fotografii! Acest tren parcurge Parcul Național Snowdonia de la nord la sud, trecând pe lângă lacuri și păduri, sate și orașe medievale. Vom face o oprire în mijlocul acestui parc și vom vizita orășelul Beddgelert, de unde urmăm cursul unui râu de munte și urcăm coasta unui deal pentru a fotografia trenurile trecând prin tuneluri.
Seara ne întoarcem în Caernarfon, vizităm castelul și ne folosim de lumina apusului pentru a face fotografii cât mai reușite. Seara vom vizita câteva pub-uri, pentru a gusta berea locală. Dacă mai avem suficientă energie, portul și străduțele cetății ne așteaptă pentru fotografii nocturne.

Ziua 3 – Parcul Național Snowdonia

A treia zi va fi ziua dedicată Parcului Național Snowdonia. Vizitarea unei cariere de ardezie, a lacurilor Llyn Padarn și Llyn Peris, atingerea vârfului Snowdon și trimiterea unei vederi din cel mai înalt punct al Țării Galilor. Pentru a atinge vârful avem două opțiuni: putem merge pe jos  aproximativ 4 ore sau putem lua un mic trenuleț cu aburi. Vom trece prin sate tradiționale galeze, păduri seculare și vom fotografia câteva dintre cele mai limpezi râuri și cascade.

Ziua 4 – Bangor – Londra

A patra zi va fi una mai calmă, cu un mic dejun târziu. La prânz părăsim capitala medievală a Țării Galilor și mergem înapoi în Bangor, unde petrecem câteva ore vizitînd orașul. Seara luăm trenul înapoi spre Londra.

Nu departe de Bangor se află orășelul Bethesda, cu o atracție deosebită: cea mai lungă tiroliană din Europa și cea mai rapidă din lume. Mai multe detalii găsiți aici: Velocity. Vizitarea acestul loc este opțională, dar foarte recomandată!

Seara vom lua trenul spre Londra.

Ziua 5 – Londra

În ultima zi trezirea va fi în capitala Regatului Unit, de unde după o scurtă explorare a Londrei, ne întoarcem la aeroport și luăm zborul către casă. În ultima zi putem alege să vizităm câteva muzee sau galerii de fotografie.

Costul excursiei

Costul acestei excursii este de £350 (lire sterline).

În acest tarif sunt incluse următoarele:
– cazarea pe toată perioada excursiei (3 nopți în regim de pensiune cu mic dejun inclus în Caernarfon și o noapte în Londra, fără mic dejun),
– transportul între aeroport și Londra,
– transportul între Londra și Țara Galilor.
– autobuzele locale în Țara Galilor.

În același timp, organizatorul vă va sta la dispoziție cu sfaturi pentru fotografii cât mai reușite și vă va ghida pe toată perioada excursiei. Pentru orice informații nu ezitați să întrebați, avem o experiență bogată în Londra și Țara Galilor!

Nu sunt incluse în preț:
– biletul de avion,
– prânzul, cina și gustările,
– micul dejun în Londra,
– intrările la obiectivele vizitate,
– cheltuielile personale,
– prețul trenurilor cu aburi,
Caernarfon – Beddgelert (dus-întors): £30.50 – o experiență unică, pe care o recomandăm din toată inima!
Llanberis – Snowdon Peak (dus-întors):  £29 – doar în cazul în care nu doriți să urcați pe jos, timp de 4 ore.

Pentru confirmarea participării este necesară achitarea unui avans de minimum £150.

Informații generale

Biletul de avion – fiecare participant își va procura singur biletul de avion, dar este de preferat să avem toți rezervare la același zbor, pentru a ajunge în același timp în Londra; Propun compania Ryanair pentru că are cele mai ieftine prețuri în acest moment.

1. Un bagaj de 10 kg (dim. max.: 55 cm x 40 cm x 20 cm) – preferabil să vă luați un rucsac;
2. Un bagaj de mână (dim. max.: 35 cm x 20 cm x 20 cm) – preferabil geanta cu aparatul foto.
Bagajul de cală se plătește separat. Detalii: Bagajul de cală.
Dacă cele două bagaje de mână gratuite nu vă sunt suficiente și doriți să rezervați și un bagaj mare de cală, putem încerca să cuplăm câte 2-3 persoane la acest bagaj. Astfel devine mai rentabil la preț.

Transport

Aeroportul Stansted – Londra. De la aeroport vom lua un autocar până în Londra (Victoria Coach Station). Returul se va face cu același autocar.

Londra – Țara Galilor. Cu trenul din gara London Euston până în Bangor (3h și 14 min). Din Bagor până în Carnarfon, unde avem cazarea, mergem cu un autobuz local (aprox. 30 de minute).

Țara Galilor – Către toate destinațiile vom folosi autobuzele locale.

Cazare

Țara Galilor – 3 nopți de cazare în regim de pensiune cu micul dejun inclus, în camere de 2 persoane.
Londra – o noapte de cazare în regim de pensiune, fără mic dejun, în camere de 2 persoane.

Echipamentul foto recomandat
Aparat foto (dSLR, mirrorless sau compact), obiective cu plaja focală cuprinsă între 17 – 85mm și 70 – 300mm, trepied, filtru de polarizare și filtre neutre, declanșator, toc sau husă, carduri de memorie, kit de curățare, cablu de transfer al datelor și hard extern sau laptop pentru stocarea și editarea imaginilor în timpul turei;

Echipament personal recomandat
Rucsac de cca. 20-40L, încălțăminte foarte confortabilă, aderentă și rezistentă la umezeală, pantaloni și hanorac din material rezistent la vânt și umezeală, pelerină, fes sau bentiță, mănuși, lanternă. Să aveți mereu actele și ceva bani mărunți la voi. În multe magazine nu se acceptă bancnote mai mari de 20 de lire. Cardul poate fi folosit aproape orinde pentru plăți, dar interesați-vă în prealabil la banca dumneavoastră de comisioanele percepute.

Notă

* În funcție de vreme, programul se poate modifica. Vom fi un grup compact, așa că putem discuta toate aspectele excursiei la fața locului;
* Toate detaliile privind plata, confirmarea sau anularea participării se vor discuta direct cu organizatorul;
* Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați.

Contact

contact@escamonde.ro; 0741/533.132

Cătălin Munteanu, organizatorul turei.

Mai jos puteți admira câteva fotografii din locurile pe care le vom vizita. Toate fotografiile sunt realizate de mine, în vizitele anterioare.

Țara GalilorTrenuri cu aburi  Peisaje