Alveola Roșie – concurs de escaladă

Duminică, 10 decembrie 2023

A sosit timpul pentru ediția cu numărul 9 a concursului de escaladă, Alveola Roșie!
Cea mai dorită priză de escaladă din Ploiești, se află la capătul unui lung traseu, care traversează aproape toată sala. Cine ajunge la ea, are toate șansele să câștige trofeul!

Organizator: Gâscanul, Arbitru: Baloo, Gazdă: Ghiocel, DJ: Mitică. Traseele vor fi montate de Nil, Pisica Gri, Degețel și Pisica Frumos-Mirositoare.

Eveniment facebook

Program:
12:00 – 16:00 – Concurs copii
14:00 – 20:00 – Concurs adulți
20:00 – Premiere, felicitări, lacrimi!

Desfășurarea concursului

În acest an avem 3 categorii de trasee de escaladă:
– 9 trasee tip “manșă”
– 6 trasee de bouldering
– 2 trasee de viteză

Traseele vor avea grade de dificultate cuprinse între -5 și 6+ pentru începători și copii. Avansații vor urca pe trasee aflate între gradul 5+ și 8.

Toate traseele vor avea prize de culoare similară (ex: galben, mov, verde etc).

Punctaj

Participanți vor fi punctațila toate cele 3 categorii de concurs: manșă, bouldering și viteză. La fiecare categorie se va întocmi un clasament al cățărătorilor, iar pentru clasamentul final, se vor înmulți cele 3 locuri pe care se află fiecare participant în parte.

De exemplu: Un cățărător care a terminat pe locul 4 la categoria “manșă”, locul 6 la “boulder” și pe locul 1 la “viteză” are următorul punctaj: 4 * 6 * 1 = 24.
Cățărătorul care la final obține cea mai mică cifră, este declarat câștigător. (după modelul folosit la olimpiada de escaladă).

Categorii de concurs:

Copii mixt: 8 – 12 ani
Începători: feminin, masculin (13+)
Avansați: feminin, masculin (13+)

Regulament:

Toți participanții vor folosi espadrile de cățărare și echipament în stare bună (ham, carabiniere etc).Se consideră traseu URCAT, atunci când cățărătorul se ține de ultima priză a traseului cu ambele mâini, timp de minimum 3 secunde;
Toți participanții au dreptul la 3 încercări pe fiecare traseu;
Cățărătorii au voie să se folosească de orice suprafață a panourilor de cățărare, dar nu și de structurile de rezistență;
Pentru a ajunge în top, cățărătorii au voie să folosească doar prizele din respectivul traseu, ignorând prizele altor rute.Este interzis fumatul și consumul de alcool în sală;
Cățărătorii și publicul se vor purta cuviincios față de toate persoanele și pisicile prezente;
Vă rugăm să respectați curtea, sala și toate facilitățile puse la dispoziție de către organizatori. Facem eforturi considerabile pentru a menține această sală și ne așteptăm se apreciați acest lucru.
Nu uitați să vă distrați, să faceți fotografii și să creeați o atmosferă cât mai frumoasă!
Pentru că nu este suficient spațiu de parcare în fața sălii, vă rugăm să lăsați mașinile în parcarea de peste drum. În fața sălii vrem să fie spațiu liber. Vă mulțumim!Privind reglementările din ultima perioadă, menționăm urătoarele:
– se va păstra distanța socială atât la orizontală, cât și pe verticală!
– fiecare participant se va lega singur în coardă;
– fiecare participant va purta hamul, espadrilele și carabinierele;
– saculeții de magneziu se vor dezinfeca periodic;
– baia se folosește individual;
– pisicile se vor mângâia pe rând, cu pauze de cel puțin 2 minute între sesiuni.

Cei mai buni 3 cățărători din fiecare categorie de concurs vor fi premiați cu diplome și premii.

Cotizația de participare este de 50 de lei de persoană. Cotizația include accesul în sală, participarea la concurs, echipamentul de escaladă (ham, corzi, dispozitiv de asigurare, carabiniere și praful de magneziu) și premiile.
Ceaiul și biscuiții sunt din partea pisicilor.
Nu este permis consumul produselor alimentare în zonele de cățărare. Puteți lua gustări în afara sălii sau în zona de relaxare.

Info: contact@escamonde.ro; 0741/533.132
Vă așteptăm și vă dorim mult succes!