Țara Galilor și Londra

escamonde2016-10

Îprima săptămână a lunii octombrie din 2023, organizăm o excursie în Țara Galilor și Londra, cu dorința de a vizita și fotografia peisaje, trenuri cu aburi, castele medievale, țărmul stâncos, căsuțe de-ale piticilor și alte locuri fantastice – toate într-un colț de lume plin de istorie și tradiție. Ziua ne vom delecta cu faimoasele welsh cakes, iar seara cu berile locale!

Prima și a doua zi – Londra 

Vizitarea și fotografierea Londrei – fotografie arhitecturală și de stradă. Mergem în câteva puncte de interes turistic ale metropolei, urcăm într-un turn pentru a vedea Londra de sus și surprindem energia străzii.

Capiala Regatului Britanic este unul dintre cele mai frumoase orașe, cu o viață colorată și plină de activități. Putem colinda pe străzi întortochiate, savurând aerul turistic al zonei, putem vedea clădiri impozante, embleme ale fostului imperiu și mai ales, putem gusta din viața culturală și artistică a acestui măreț oraș. În același timp, grădinile și parcurile sunt un loc perfect pentru pauze și gustări.

Seara pornim spre Shrewsbury, un oraș englez renumit pentru casele sale din cherestea și bârne contorsionate, situat la granița dintre Anglia și Țara Galilor. Aici vom rămâne peste noapte, iar a doua zi vizităm orașul și pornim spre nordul Țării Galilor.

Zilele 3 și 4 – Nordul Țării Galilor

Aceste două zile le avem dedicate Parcului Național Snowdonia. Vizitarea unei cariere de ardezie, a lacurilor Llyn Padarn și Llyn Peris, atingerea vârfului Snowdon și trimiterea unei vederi din cel mai înalt punct din Țăra Galilor și Anglia. Pentru a atinge vârful avem două opțiuni: putem merge pe jos  aproximativ 4 ore sau putem lua un mic trenuleț cu aburi. Vom trece prin sate tradiționale galeze, păduri seculare și vom fotografia câteva dintre cele mai limpezi râuri și cascade.

Trenurile cu abur – Dimineața admirăm portul care înconjoară cetatea medievală, iar la ora 10 urcăm într-un tren de epocă, tras de o locomotivă cu aburi! Tot personalul este frumos îmbrăcat, iar atmosfera este una de poveste. În timpul călătoriei, putem servi o gustare sau un ceai, dar mai ales vom admira peisajul și vom face fotografii! Acest tren parcurge Parcul Național Snowdonia de la nord la sud, trecând pe lângă lacuri și păduri, sate și orașe medievale. Vom face o oprire în mijlocul acestui parc și vom vizita orășelul Beddgelert, de unde urmăm cursul unui râu de munte și urcăm coasta unui deal pentru a fotografia trenurile trecând prin tuneluri.

Ziua 5 – Coasta de vest

Plecăm din nord spre sud, trecând prin orașele Porthmadog, Barmouth și Aberystwyth, orășele pitorești pe care le vom vizita preț de câteva ore. Seara ajungem în Cardigan, unde ne vom caza și bineînțeles, vom vizita câteva puburi locale, pentru a găsi cea mai gustoasă mâncare locală și cea mai bună bere.

Ziua 6 – St Davids

Vizităm renumita catedrală St Davids și facem o drumeție ușoară pe poteca de coastă. Vom admira țărmul mării și foarte multe formațiuni stâncoase.

În ultima zi pornim înapoi spre Londra, trecând puțin și prin micul Caerleon, un loc cu o bogată tradiție celtică și romană. Aici vom vizita diferite vestigii romane, printre care și un amfiteatru. Luăm masa de prânz într-un pub local, trecem pe la muzeu, biserică și galeria locală de artă, după care mai departe spre Londra.

În ultima zi, cea de-a 7a a excursiei, vom lua avionul din Londra înapoi spre București.

Costul acestei excursii este de 750€

escamonde2016-8

În acest tarif sunt incluse următoarele:

– biletul de avion București – Londra (dus-întors),
– cazarea pe toată perioada excursiei,
– închiriatul mașinilor,
– welsh cakes.

În același timp, organizatorul va oferi sfaturi pentru fotografii cât mai reușite și vă va ghida pe toată perioada excursiei. Pentru orice informații nu ezitați să întrebați, avem o experiență bogată în Londra și Țara Galilor!

Nu sunt incluse în preț următoarele:

– prânzul, cina și gustările,
– transferul la aeroport în București,
– transferul la aeroport în Londra,
– intrările la obiectivele vizitate,
– prețul trenurilor cu aburi,
– cheltuielile personale.

Caernarfon – Porthmadog (dus-întors): £60 – o experiență unică, pe care o recomandăm din toată inima!

Pentru confirmarea participării este necesară achitarea unui avans de minimum 400€ până pe data de 10 iunie 2023.

Cazare

Vom sta în pensiuni sau case închiriate în regim airbnb, în camere de două persoane.

Echipamentul foto recomandat
Aparat foto (dSLR, mirrorless sau compact), obiective cu plaja focală cuprinsă între 17-105mm și 70-200mm, trepied, filtru de polarizare și filtre neutre, declanșator, baterie de rezervă + încărcător, toc sau husă, carduri de memorie, kit de curățare, cablu de transfer al datelor și hard extern sau laptop pentru stocarea și editarea imaginilor în timpul turei;

Echipament personal recomandat
Rucsac de cca. 20-40L, încălțăminte foarte confortabilă, aderentă și rezistentă la umezeală, pantaloni și hanorac din material rezistent la vânt și umezeală, pelerină, fes sau bentiță, mănuși, lanternă. Să aveți mereu actele și ceva bani mărunți la voi. În multe magazine nu se acceptă bancnote mai mari de 20 de lire. Cardul poate fi folosit aproape orinde pentru plăți, dar interesați-vă în prealabil la banca dumneavoastră de comisioanele percepute.

Notă

* În funcție de vreme, programul se poate modifica. Vom fi un grup compact, așa că putem discuta toate aspectele excursiei la fața locului;
* Toate detaliile privind plata, confirmarea sau anularea participării se vor discuta direct cu organizatorul;
* Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați.

Contact

contact@escamonde.ro; 0741/533.132

Cătălin Munteanu, organizatorul turei.

Mai jos puteți admira câteva fotografii din locurile pe care le vom vizita. Toate fotografiile sunt realizate de mine, în vizitele anterioare.

Țara GalilorTrenuri cu aburi  Peisaje