Țara Galilor și Londra

escamonde2016-10

În luna iunie, organizăm o excursie în Țara Galilor și Londra, cu dorința de a vizita și fotografia peisaje, trenuri cu aburi, castele medievale, țărmul stâncos, căsuțe de-ale piticilor și alte locuri fantastice – toate într-un colț de lume plin de istorie și tradiție. Și bineînțeles, ziua ne vom delecta cu faimoasele welsh cakes, iar seara cu berile locale!

 

Ziua 1 – Londra

Vizitarea și fotografierea Londrei – fotografie arhitecturală și de stradă. Mergem în câteva puncte de interes turistic ale metropolei, urcăm într-un turn pentru a vedea Londra de sus și surprindem energia străzii! Seara luăm trenul spre nordul Țării Galilor și ne vom caza în Caernarfon.

Ziua 2 – Parcul Național Snowdonia

escamonde2016-8

A doua zi va fi ziua dedicată Parcului Național Snowdonia. Vizitarea unei cariere de ardezie, a lacurilor Llyn Padarn și Llyn Peris, atingerea vârfului Snowdon și trimiterea unei vederi din cel mai înalt punct din Țăra Galilor și Anglia. Pentru a atinge vârful avem două opțiuni: putem merge pe jos  aproximativ 4 ore sau putem lua un mic trenuleț cu aburi. Vom trece prin sate tradiționale galeze, păduri seculare și vom fotografia câteva dintre cele mai limpezi râuri și cascade.

Ziua 3 – Trenurile cu aburi

Dimineața admirăm portul care înconjoară cetatea medievală, iar la ora 10 urcăm într-un tren de epocă, tras de o locomotivă cu aburi! Tot personalul este frumos îmbrăcat, iar atmosfera este una de poveste. În timpul călătoriei, putem servi o gustare sau un ceai, dar mai ales vom admira peisajul și vom face fotografii! Acest tren parcurge Parcul Național Snowdonia de la nord la sud, trecând pe lângă lacuri și păduri, sate și orașe medievale. Vom face o oprire în mijlocul acestui parc și vom vizita orășelul Beddgelert, de unde urmăm cursul unui râu de munte și urcăm coasta unui deal pentru a fotografia trenurile trecând prin tuneluri.
Seara părăsim nordul Țării Galilor și vom merge spre sud, unde orașele pitorești și coasta stâncoasă ne vor fascina complet. Ne cazăm în Pembroke și de aici pornim să descoperim orașul plin de străduțe pietruite și multă istorie.

escamonde2016-6

Ziua 4 – Pembrokeshire Coastal Path

În a patra zi luăm un mic dejun tipic galez și pornim spre poteca Parcului Național Pembroke. Această potecă trece prin foarte multe puncte de interes, urmând îndeaproape marginea stâncoasă a peninsulei cu același nume. Seara revenim la cazare în Pembroke.

escamonde2016-5

Ziua 5 – Londra

În ultima zi ne întoarcem în Londra și de aici la aeroport pentru a lua avionul către casă. În funcție de timp putem alege să vizităm un muzeu sau centrul istoric.
Capiala Regatului Britanic este unul dintre cele mai frumoase orașe, cu o viață colorată și plină de activități. Putem colinda pe străzi întortochiate, savurând aerul turistic al zonei, putem vedea clădiri impozante, embleme ale fostului imperiu și mai ales, putem gusta din viața culturală și artistică a acestui măreț oraș.
În același timp, grădinile și parcurile sunt un loc perfect pentru pauze și gustări.

Costul excursiei

Costul acestei excursii este de £350 (lire sterline).

În acest tarif sunt incluse următoarele:
– cazarea pe toată perioada excursiei (2 nopți în Caernarfon și 2 nopți în Pembroke),
– transportul între aeroport și Londra,
– transportul între Londra și Țara Galilor.
– transportul local în Țara Galilor.

În același timp, organizatorul vă va sta la dispoziție cu sfaturi pentru fotografii cât mai reușite și vă va ghida pe toată perioada excursiei. Pentru orice informații nu ezitați să întrebați, avem o experiență bogată în Londra și Țara Galilor!

Nu sunt incluse în preț:
– biletul de avion,
– prânzul, cina și gustările,
– intrările la obiectivele vizitate,
– prețul trenurilor cu aburi,
– cheltuielile personale.

Caernarfon – Beddgelert (dus-întors): £30.50 – o experiență unică, pe care o recomandăm din toată inima!

Pentru confirmarea participării este necesară achitarea unui avans de minimum £200 (cel târziu pe 10 aprilie).

Informații generale

Biletul de avion – fiecare participant își va procura singur biletul de avion, dar este de preferat să avem toți rezervare la același zbor, pentru a ajunge în același timp în Londra; Propun compania Ryanair pentru că are cele mai ieftine prețuri în acest moment.

1. Un bagaj de 10 kg (dim. max.: 55 cm x 40 cm x 20 cm) – preferabil să vă luați un rucsac;
2. Un bagaj de mână (dim. max.: 35 cm x 20 cm x 20 cm) – preferabil geanta cu aparatul foto.
Bagajul de cală se plătește separat. Detalii: Bagajul de cală.
Dacă bagajul de mână gratuit nu vă este suficient, puteți rezerva și un bagaj mare de cală.

Transport

Aeroportul Stansted – Londra. De la aeroport vom lua un autocar până în Londra (Victoria Coach Station). Returul se va face cu același autocar.

Londra – Țara Galilor. Mașină închiriată sau tren/autocar, în funcție de numărul participanților.

Țara Galilor – Către toate destinațiile vom folosi autobuzele locale sau folosim mașina închiriată.

Cazare

Țara Galilor – 2 nopți de cazare în regim de pensiune cu micul dejun inclus.
Tenby – 2 nopți de cazare în regim de pensiune cu micul dejun inclus.

Echipamentul foto recomandat
Aparat foto (dSLR, mirrorless sau compact), obiective cu plaja focală cuprinsă între 17 – 85mm și 70 – 300mm, trepied, filtru de polarizare și filtre neutre, declanșator, toc sau husă, carduri de memorie, kit de curățare, cablu de transfer al datelor și hard extern sau laptop pentru stocarea și editarea imaginilor în timpul turei;

Echipament personal recomandat
Rucsac de cca. 20-40L, încălțăminte foarte confortabilă, aderentă și rezistentă la umezeală, pantaloni și hanorac din material rezistent la vânt și umezeală, pelerină, fes sau bentiță, mănuși, lanternă. Să aveți mereu actele și ceva bani mărunți la voi. În multe magazine nu se acceptă bancnote mai mari de 20 de lire. Cardul poate fi folosit aproape orinde pentru plăți, dar interesați-vă în prealabil la banca dumneavoastră de comisioanele percepute.

Notă

* În funcție de vreme, programul se poate modifica. Vom fi un grup compact, așa că putem discuta toate aspectele excursiei la fața locului;
* Toate detaliile privind plata, confirmarea sau anularea participării se vor discuta direct cu organizatorul;
* Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați.

Contact

contact@escamonde.ro; 0741/533.132

Cătălin Munteanu, organizatorul turei.

Mai jos puteți admira câteva fotografii din locurile pe care le vom vizita. Toate fotografiile sunt realizate de mine, în vizitele anterioare.

Țara GalilorTrenuri cu aburi  Peisaje