Curs montan – iarnă

Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești organizează Cursul de inițiere și pregătire în drumeții montane de iarnă.
Perioada cursului: ianuarie – aprilie 2024.

contact@escamonde.ro; 0741/533.132 Eveniment facebook, Fișă de înscriere

Vom urca în munții Bucegi, Baiului, Ceahlău, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului și Postăvarul.

Calendarul turelor – Acest curs nu va avea un calendarul prestabilit, pentru că toate turele depind de condițiile meteorologice. Vom avea două ture în fiecare lună și vom stabili împreună zilele în care mergem la munte. Toate turele se vor desfășura la sfârșitul săptămânii și vor fi de una sau două zile.

Pe lângă turele montane, vom avea un curs teoretic în fiecare lună, la sala de Escaladă în Ploiești. Cursurile vor cuprinde următoarele subiecte: alegerea și folosirea echipamentului montan de iarnă, echipamentul de alpinism, păstrarea temperaturii optime a corpului în drumețiile montane, orientarea în teren, pregătirea unei ture, primul ajutor și ecologie. Pentru cei interesați, putem să facem și scurte incursiuni în lumea fotografiei.

Vom porni pe trasee ușoare, scurte, cu diferență de nivel mică, pe care le vom parcurge ușor și cu pauze dese. Progresiv, trecem la trasee de dificultate medie, iar spre sfinalul cursului, în funcție de capacitățile grupului, vom încerca parcurgerea unor trasee mai dificile. De exemplu, văi de abrupt sau creste.

Dacă se dorește, putem să facem și o tură ceva mai extremă, de una sau două nopți, în care să dormim la cort și să parcurgem un traseu mai lung.

Clubul Escamonde are și sala de Escaladă în Ploiești, iar toți participanții la cursul montan vor beneficia de tarif redus.

Vârsta recomandată: Minimum 14 ani, cu mențiunea că minorii trebuie să prezinte acordul scris al părinților.

Echipament personal obligatoriu: bocanci semirigizi sau rigizi, rucsac, haine rezistent la vânt, frig și umiditate, geacă impermeabilă, mănuși de iarnă, lanternă frontală, parazăpezi.

Extrem de utile: cagulă, ochelari de schi, bețe de tură, piolet, colțari, ham, carabinieră cu filet, termos, sac de dormit.
Dacă încă nu aveți echipamentul necesar, vă putem ajuta cu sfaturi și reduceri la magazinele de specialitate sau vă putem împrumuta atunci când este posibil.

Cotizație curs montan de iarnă 2024

1000 lei – persoane nou înscrise
500 lei – membrii clubului

Cotizația se plătește la înscriere și acoperă toate turele din cadrul acestui curs.
2 ture montane / lună; Un curs teoretic la sala de escaladă / lună.

Plata se va face direct în contul clubului:
Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești
RO17 BRDE 300S V226 7714 3000, BRD Ploiești
Cu mențiunea: Cotizație Iarnă 2023 – nume participant.

Înscrierile se vor face vineri, 12 ianuarie, între orele 16:00 – 20:00, la sala de Escaladă în Ploiești, din strada Gilortului, nr. 1B. Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați. Cine nu poate ajunge vineri, se poate înscrie și la o dată ulterioară.

Prima tură este sâmbătă sau duminică, 13/ 14 ianuarie, în munții Bucegi. Vom alege ziua în funcție de prognoza meteo și disponibilitatea participanților.
Plecăm la ora 07:19 cu trenul R 3021 din Gara de Vest Ploiești și ne întoarcem cu R3032 (18:37) din Bușteni. Recomandăm să luați din timp bilete on-line, la vagonul 5.

Prima tură este mereu destinată cunoașterii noilor participanți și a muntelui în sine. Chiar dacă unii sunt începători, iar alții mai avansați, o drumeție pe potecile Bucegiului mereu este un prilej de bucurie.

Echipament necesar: bocanci semirigizi sau rigizi, haine călduroase, geacă impermeabilă, fes, mănuși, rucsac, termos cu ceai și gustări.

Vă așteptăm!

Info: Cei care nu au echipamentul complet sau doresc să-și achiziționeze ceva nou, vor fi îndrumați de noi pentru a face alegerile potrivite. În același timp, menționăm că avem 10% reducere la magazinele MontrekHimalaya București, Nootka și Zumont. Toți participanții la acest curs vor beneficia de această reducere. Produsele de calitate nu sunt mereu ieftine, dar vă vor proteja de capriciile vremii, vor fi rezistente și comode. Este recomandat să cumpărăm echipament durabil și de calitate, potrivit activităților practicate. În general echipamentul ieftin nu este nici rezistent și nici foarte bun.