Curs montan

contact@escamonde.ro; 0741/533.132
Eveniment facebook   //  Calendar PDF (în lucru)

Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești organizează cea de-a 16-a ediție a Cursul de pregătire și inițiere montană.
Perioada cursului: 23 Mai – 20 Septembrie 2020.

În acest an vom ajunge în munții Bucegi, Buila-Vânturarița, Ciucaș, Făgăraș-Iezer, Piatra Craiului, Piatra Mare, Postăvarul și Retezat. La finalul cursului vom petrece câteva zile în Cheile Turzii, un incredibil poligon de escaladă și alpinism.

Calendarul turelor – Se va publica la începutul cursului și pe cât posibil vom încerca să nu modificăm data turelor, dar în funcție de vreme sau de programul participanților, pot părea diferite schimbări. Vă vom anunța în timp util toate aceste eventualele modificări.

În cadrul cursurilor teoretice vom învăța cum să folosim nodurile în alpinism, să facem uz de hartă şi busolă, să cunoaștem munţii pe care îi vom cutreiera și alte informații folositoare despre meteorologie, ecologie şi prim ajutor. În același timp vă oferim o scurtă inițiere în fotografia turistică.

Turele la munte vor fi de una sau mai multe zile și se vor organiza la sfârșitul săptămânii, cu excepția cazurilor în care destinația noastră se află la mare depărtare de Ploiești, de exemplu munții Călimani. Va exista un program pentru întreaga perioadă a cursului, program ce va fi anunțat la începutul cursului. Pe cât posibil vom încerca să ajustăm acest program în funcție de dorințele și posibilitățile participanților.

Vom porni pe trasee ușoare, scurte, cu diferență de nivel mică, pe care le vom parcurge ușor și cu pauze dese. Progresiv, vom trece la trasee de dificultate medie, iar spre sfârșitul verii vom urca pe vârfurile înalte ale Carpaților.

Aproape de finalul cursului, vom organiza o tabără de alpinism în Cheile Turzii, cu durata de aproximativ 5 zile. În fiecare an ne-am simțit excelent, costul transportului și al cazării este modic, iar condițiile sunt excelente. O să fie o săptămână de vis! Cine nu este interesat de alpinism, poate explora peșterile și obiectivele turistice din zonă sau îi poate fotografia pe cei ce vor escalada!

Ca o noutate pentru acest curs, sperăm să organizăm și o tabără de alpinism dedicată deschiderii unor rute noi de alpinism și escaladă în Munții Bucegi. Mai exact, vom identifica și vom pitona câteva trasee, montând spituri, pitoane și regrupări. Bineînțeles, vom da nume acestor trasee și le vom trece în topografia generală a traseelor de alpinism.

Clubul are și un panou de escaladă, iar toți participanții vor beneficia reduceri și sesiuni gratuite pe durata cursului.

Vârsta recomandată: Minimum 14 ani, cu mențiunea că minorii trebuie să prezinte acordul scris al părinților. Ne bucurăm când vin și copii mai mici, dar în cazul lor este necesară prezența părinților la curs. Suntem o echipă mică și nu ne putem asuma răspunderea supravegherii lor.

Echipament personal obligatoriu: bocanci, rucsac, sac de dormit, izopren, hanorac rezistent la vânt, pelerină de ploaie, lanternă.

Echipamentul pentru escaladă și orientare va fi asigurat de club.

Cost: 100 de lei cotizație lunară (mai, iunie, iulie, august). Elevii, studenții și membrii aderenți ai clubului Escamonde beneficiază de 25% reducere. Toți membrii activi ai clubului care au cotizația anuală plătită la zi, au dreptul de a participa gratuit la toate turele acestui curs.

Înscrierile se vor face sâmbătă, 23 mai, între orele 14:00 – 17:00, la sala de Escaladă în Ploiești din strada Gilortului, nr. 1B. Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați. Cine nu poate ajunge sâmbătă, se poate înscrie și la o dată ulterioară.

Prima excursie este duminică, 24 mai, la Stâncile Sf. Ana, Sinaia.
Detalii: Plecăm la ora 07:28 cu trenul R 3001 din Gara de Vest Ploiești și ne întoarcem cu trenul R3010 (17:39) sau R3012 (20:06) din Sinaia. Prima ieșire la munte este mereu dedicată cunoașterii echipamentului de escaladă: hamul, carabinierele, coarda, casca, dispozitivele de asigurare, noduri etc. Veți face primul rapel și vom face împreună primii pași pe stâncă. Curaj, de sus lumea se vede mult mai frumos. Echipament necesar: bocanci de munte, haine călduroase, pelerină de ploaie, fes, mănuși, rucsac, apă și mâncare. Echipamentul de alpinism este asigurat de club.

Vă așteptăm!

Info: Cei care nu au echipamentul complet sau doresc să-și achiziționeze ceva nou, vor fi îndrumați de noi pentru a face alegerile potrivite. În același timp, menționăm că avem 10% reducere la magazinele MontrekHimalaya București, Nootka și Zumont. Toți participanții la acest curs vor beneficia de această reducere. Produsele de calitate nu sunt mereu ieftine, dar vă vor proteja de capriciile vremii, vor fi rezistente și comode. Este recomandat să cumpărăm echipament durabil și de calitate, potrivit activităților practicate. În general echipamentul ieftin nu este nici rezistent și nici foarte bun.