Escaladă și fotografie la Veliko

1 – 3 aprilie 2022

Sosește căldura și ne ard pantofiorii de dorul stâncii! Cum în la noi în munți încă este iarnă, vom face o tură de încălzire în Bulgaria.

Veliko Tarnavo este un orășel medieval, cu cetate și case așezate terasat pe coastele dealurilor. Are un aer boem, localnicii sunt prietenoși, iar prețurile sunt decente.
La marginea orașului avem foarte multe poligoane de escaladă, bine asigurate și întreținute. Mai pe scurt, un mic rai al cățărătorilor.
Fiind o zonă foarte frumoasă, ne propunem să vizităm și orașul, timp în care vom face fotografii.

Plecăm vineri dimineața la 6:00 din Ploiești. Este un drum de 250 de km, pe care-l vom parcurge cu mașinile personale în aproximativ 5 ore. Cine nu este din Ploiești se poate alătura grupului pe drum, urmând să stabilim împreună detaliile.

Costul turei este de 300 de lei, respectiv 250 de lei pentru membrii Escamonde Ploiești.

În acest tarif intră următoarele:
– echipament complet pentru escaladă (ham, espadrile, corzi, carabiniere, dispozitive de asigurare, cască etc);
– sfaturi și antrenament privind escalada;
– sfaturi fotografice;
– cazarea pentru două nopți.

Transportul îl vom face cu mașinile personale și va costa aproximativ 100 de lei / persoană. Această suma va acoperi costul combustibilului, taxa de pod la Giurgiu (30 de lei/mașină) și vigneta (160 de lei/mașină). Aceste costuri sunt aproximative și se vor împărți în mod egal.

Cazarea o să fie la un hostel din oraș. Avem duș, wi-fi, acces la bucătărie și câteva mese incluse. Așternuturile sunt curate, dar sacul de dormit nu strică niciodată.
Stăm în cameră de 8 persoane.

Echipament necesar: încălțăminte de primăvară cu talpă aderentă, haine călduroase în caz că este mai rece sau bate vântul, fes, mănuși, hanorac, pelerină de ploaie. Nu vă uitați izoprenul și lanterna, plus orice alte ustensile necesare unei excursii în natură (cană, tacâmuri, cuțit, șervețele etc).
Echipamentul de escaladă: cască, ham, espadrile, carabiniere, bucle echipate, dispozitiv de asigurare, corzi, anouri și tot felul de alte instrumente tocmai bune de folosit pe stânci.

Info: contact@escamonde.ro; 0741/533.132