Proiecte

Periodic încercăm să pornim activități noi și să ne implicăm activ în parteneriate cu instituții și asociații care au scopuri comune cu al nostru, promovând astfel turismul, artele, cultura, ecologia și orice alt domeniu de activitate care ne reprezintă și în care credem.

Printre cele mai reprezentative proiecte inițiate de clubului nostru, enumerăm:

Caravana //SECVENȚE 2017 – Din dorința de a promova Festivalul de fotografie //SECVENȚE, vom demara un tur expozițional care va ajunge în principalele orașe din România. Această caravană fotografică va debuta de ziua Europei – 9 mai 2017, la Pitești și se va încheia în octombrie, în zilele celei de-a 5-a ediții a festivalului, la Ploiești. Vom expune în zone pietonale, ultra-centrale, 25 de fotografi de renume, din 8 țări.

Festivalul de fotografie //SECVENȚE Ploiești – Festivalul a debutat în 2013 și în fiecare an invităm și expunem zeci de fotografi din toate colțurile lumii, punând accent pe fotografia documentară și artistică. În același timp nu uităm nici alte stiluri, având incluse și serii de imagini turistice, de peisaj, portrete, fashion, conceptual etc.
În cadrul acestui eveniment puteți participa gratuit la ateliere și conferințe cu și despre fotografie, expoziții, concerte, lansări de lampioane și multe alte evenimente conexe.
În fiecare an am organizat și //STRADA ARTELOR, un eveniment cultural, care promovează meșteșugul manual, creația de decorațiuni și suveniruri etc.

Natura Invadează Ploieștiul – Acest proiect este inițiat de Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploieşti – Grădina Zoologică Ploieşti și Clubul Escamonde, cu sprijinul mai multor asociații și instituții locale. Scopul acestui proiect este acele de a încuraja locuitorii Ploieștiului în amenajarea și întreținerea spațiilor verzi personale sau comune. Totodată, promovăm educația ecologică, îmbunătățim calitatea aerului, creștem aspectului estetic al orașului, încurajarea activitățile în familie și în grup, dezvoltăm spiritului civic și sprijinirea administrația locală în creșterea suprafeței verzi pe cap de locuitor. Acest proiect a început în 2017 și ne dorim să-l organizăm anual în perioada mai – septembrie.

Plantează-ți viitorul! – Este un proiect de împădurire și aplicare a măsurilor de conservare, având ca scop responsabilizarea socială și educația alternativă.
Operațiunea Ștefești – În cadrul acestui proiect, Clubul Escamonde va organiza în Școala Generală Ștefești și Liceul Șerban-Vodă Slănic, conferințe cu următoarele tematici: organizare și planificare, caracterul informației și comunicarea, puterea lucrului în echipă, percepția omului asupra naturii, să actionezi, alte informații pentru dezvoltarea și intelegerea circuitului omului în natură.

“Cu și despre” – discuții fotografice
Din pasiune pentru fotografie, deschidem o serie de întîlniri în cadrul cărora vom avea ca invitați artiști fotografi contemporani, vom face prezentări de portofolii și vom discuta pe tema fotografiei în contextul societății actuale.
Aceste întâlniri se vor desfășura în a treia marți a fiecărei luni. Vom face eveniment pe pagina de facebook a clubului Escamonde Ploiești și a Festivalului de fotografie //SECVENȚE.

Periodic organizăm evenimente mai mici sau mai mari, în domeniile de activitate ale clubului: turism montan, alpinism, orientare turistică, fotografie, arte vizuale, proiecții, ecologie, educație alternativă etc. Toate evenimentele noastre sunt publice și orice persoană, indiferent de vârstă, sex sau naționalitate este binevenită!