Curs escaladă

Escaladă în Ploiești – pagina de facebook

Cursurile de escaladă sunt potrivite pentru orice persoană dornică de mișcare și aventură! Ședințele se țin la panoul de escaladă, unde vor fi prezentate, explicate și repetate tehnicile de cățărare și de folosire corectă a echipamentului de alpinism. În același timp, se va pune accent și pe pregătirea și tonifierea corpului, prin exerciții de anduranță și creștere a forței. Psihicul cățărătorului nu trebuie nici el neglijat, așa că este necesar să devenim din ce în ce mai curajoși, fără a uita totuși de cumpătare, dezvoltând astfel o relație sănătoasă și armonioasă cu natura și alți sportivi.

Aceste cursuri sunt dedicate în primul rând celor care vor să aibă contact cu stânca și înălțimile, să aibă un corp tonifiat și să învețe să folosească echipamentului de alpinism.

Copiii sunt bineveniți, începând cu vârsta de 5 ani!

Panoul nostru de escaladă este situat în str. Gilortului, nr 1B, din cartierul Albert, Ploiești.

Tarif GENERAL
O ședință cu instructor – 40 lei (fără echipament) / 50 lei (cu echipamentul inclus)
5 ședințe cu instructor – 175 lei (fără echipament) / 200 lei (cu echipamentul inclus)
10 ședințe cu instructor – 300 lei (fără echipament) / 400 lei (cu echipamentul inclus)

Tarif REDUS
(valabil pentru membrii și voluntarii clubului Escamonde; elevi și studenți)
O ședință cu instructor – 35 lei (fără echipament) / 40 lei (cu echipamentul inclus)
5 ședințe cu instructor – 140 lei (fără echipament) / 175 lei (cu echipamentul inclus)
10 ședințe cu instructor – 250 lei (fără echipament) / 300 lei (cu echipamentul inclus)

Ședințele sunt de 2 ore, iar după puteți rămâne pentru antrenament fără instructor.

Echipamentul include: espadrile, ham, carabineră și dispoziti de asigurare. Corzile, săculeții cu magneziu și alte echipamente de cățărare, sunt puse la dispoziție de către sală.

Pentru doritori, organizăm ture de escaladă la Sinaia, Poiana Țapului, Cheile Râșnoavei, Prăpăstiile Zărnești.

Scurtă prezentare

Escalada este un sport înfrățit cu alpinismul, sport ce necesită un bun antrenament fizic și psihic. Practicat în natură, ne oferă șansa de a admira peisaje grandioase, din perspective greu accesibile trecătorului sau turistului obișnuit. Fiind inițial un sport al temerarilor, astăzi poate fi practicat de aproape oricine. Coordonarea mâinilor și picioarelor este esențială, iar balansul corpului elementar. Acest sport ne ajută în tonifiera întregului organism și în creșterea încrederii în sine. Nu este deloc simplu să stai agățat doar în vârful degetelor, mai ales la o înălțime considerabilă!

Recomandăm escalada tuturor celor pasionați de natură și mișcare, indiferent de vârstă. Pentru novici, fie ei copii, tineri sau adulți, avem cursuri de escaladă, iar pentru cei avansați, trasee din cele mai variate. Vă așteptăm!

Istoric

Alpinismul este un sport cu o tradiție bogată la nivel internațional, dar și în România, începuturile sale fiind datate acum mai bine de 700 de ani. În ultimul secol acest sport a cunoscut o creștere constantă, iar astăzi putem spune că aproape toți oamenii au ajuns pe culmile unui munte, chiar dacă în cele mai multe cazuri cu ajutorul mașinii sau al instalațiilor pe cablu.

În România acest sport se poate practica în foarte multe zone, iar numărul sportivilor este mereu ascendent. Alpinismul poate să fie de iarnă sau de vară, cu schimbări dramatice ale peisajului, echipamentului folosit, dar mai ales, ale tehnicii de cățărare. Dacă vara multe poteci sunt pline de turiști, acest număr scade enorm de mult în sezonul rece. Bineînțeles, numărul alpiniștilor în comparație cu cel al montaniarzilor este și el foarte redus. Între a parcurge poteca Jepilor Mici spre Monumentul Eroilor în plină vară și a urca Valea Albă iarna, este o diferență colosală. Iar această diferență crește progresiv, în funcție de traseele parcurse, uneori ajungând chiar la dificultăți aproape imposibile, unde doar puțini pot îndrăzni să viseze.

Escalada este sora cea mică a alpinismului, iar la noi în țară a luat naștere la începutul anilor ’90, când mai multe echipe de francezi au deschis traseele din zona Sinaia. De atunci pasiunea pentru acest sport a fost continuă, astăzi fiin unul dintre cele mai îndrăgite. Diferența majoră dintre alpinism și escaladă, este lungimea traseului (în alpinism avem trasee de zeci, ba chiar sute de metri, unde în escaladă majoritatea traseelor au 10-15 metri). Aceesul la traseele de escaladă este deseori foarte ușor și facil, echipamentul este mult mai restrâns, iar cunoștințele tehnice într-o oarecare măsură mai puțin stufoase. Fiind mult mai accesibil să ajungi la stânci de mici dimensiuni și să te cațeri într-un mod mult mai sigur, putem spune că escalada este un sport accesibil aproape oricui, alpinismul rămânând pentru cei bine antrenați și foarte dedicați acestei pasiuni.

Rândurile de mai sus sunt cu caracter informativ și nu reprezintă o certitudine și o clasificare certă a escaladei sau a alpinismului.

Escaladă în Ploiești – pagina de facebook